Jovanović: Banjaluka za mene nije zabranjeni grad

Izvor: Blic, 26.Apr.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Banjaluka za mene nije zabranjeni grad

Predsednički kandidat "Preokreta" Čedomir Jovanović izjavio je danas da planira da poseti Sarajevo, ali i Banjaluku, odbacujući tezu da je to za njega "zabranjeni grad" zbog razlika u stavovima između njega i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Ako mislite da je Banjaluka za mene zabranjeni grad zbog razlika koje postoje u konceptima između mene i Dodika, to je za mene potpuno neprihvatljiva teza - rekao je Jovanović, gostujući na RTS-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je dodao da želi da uzvrat posetu Banjalučanima, pošto je nekoliko autobusa iz tog grada došlo u Beogarad 12. marta a najavljuju i dolazak na miting Preokreta.

Jovanović je naglasio da su odnosi zemalja u regionu "na neprihvatljivo niskom nivou", kao i da je nova politika prema BiH obaveza Hrvatske i Srbije. On je ocenio da Srbija treba da promeni i politiku prema Kosovu i poručio da bi on otišao u Prištinu i razgovarao sa prištinskim vlastima.

Prema njegovim rečima, zbog nespremnosti na dijalog i formalizma, ključni problemi su ostali nerešeni.

Govoreći o političkoj sceni Srbije, on je naveo da su se mnogi političari promenili i da je danas predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, na primer, drugačiji čovek.

- Kada govori o Evropi za mene je to nešto što prihvatam i podržavam - kazao je lider LDP i dodao da ga vidi kao partnera u poslu koji Srbiji predstoji, a tiče se približavanja EU, ali ne i kao nekoga sa kim bi mogao da radi u vladi.

Njemu, dodao je, Nikolić nije bio potreban ni u prošlosti, a ne treba mu ni sada, ali "on ima svoju ulogu o ovoj zemlji".

Osvrnuvši se na proteste poljoprivrednika, predsednički kandidat "Preokreta" je zaključio da se problemi ne mogu rešiti vraćanjem "na staro" i paorima poručio da "izdrže".

Povezane vesti: Jovanović: Postoji prostor za dogovor sa DS Jovanović: Prevremeni predsednički izbori zbog Tadića i DS Jovanović: Preokret za bolji život i brži put u EU Jovanović: Nikoliću - pomozi, Tadiću - povedi Podneta lista "Čedomir Jovanović - Vojvođanski preokret"
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Banjaluka nije zabranjen grad

Izvor: B92, 26.Apr.2012

Beograd -- Predsednički kandidat "Preokreta" Čedomir Jovanović kaže da planira da poseti Sarajevo, ali i Banjaluku, odbacujući tezu da je to za njega "zabranjeni grad"..."Ako mislite da je Banjaluka za mene zabranjeni grad zbog razlika koje postoje u konceptima izmedju mene i Dodika, to je za mene...

Nastavak na B92...

Jovanović: Ko kaže da ne mogu u Banjaluku

Izvor: Mondo, 26.Apr.2012

Predsednički kandidat "Preokreta" Čedomir Jovanović izjavio je danas da planira da poseti Sarajevo, ali i Banjaluku, odbacujući tezu da je to za njega “zabranjeni grad” zbog razlika u stavovima između njega i predsednika RS Milorada Dodika.

Nastavak na Mondo...

Jovanović: "Preokret" ne može sa svakim

Izvor: RTS, 27.Apr.2012, 18:22

Više ne dolazi u obzir da budemo oni koji će korigovati, mi moramo da krčimo put, poručio kandidat za predesednika Srbije Čedomir Jovanović. "Preokret" želi da sarađuje sa svima koji sa njom dele istine, ali da ne može sa svakim da deli vlast, rekao Jovanović. ..Kandidat za predsednika Srbije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.