LDP: Banjaluka nije zabranjen grad

Izvor: B92, 26.Apr.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Banjaluka nije zabranjen grad

Beograd -- Predsednički kandidat "Preokreta" Čedomir Jovanović kaže da planira da poseti Sarajevo, ali i Banjaluku, odbacujući tezu da je to za njega "zabranjeni grad".

"Ako mislite da je Banjaluka za mene zabranjeni grad zbog razlika koje postoje u konceptima izmedju mene i Dodika, to je za mene potpuno neprihvatljiva teza", rekao je Jovanović.

On je dodao da želi da uzvrat posetu Banjalučanima, pošto je nekoliko autobusa iz tog grada došlo u Beogarad 12. marta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a najavljuju i dolazak na miting Preokreta. Jovanović je naglasio da su odnosi zemalja u regionu "na neprihvatljivo niskom nivou”, kao i da je nova politika prema BiH obaveza Hrvatske i Srbije.

Lider LDP-a je istakao da Srbija treba da promeni i politiku prema Kosovu i poručio da bi on otišao u Prištinu i razgovarao sa prištinskim vlastima. Prema njegovoj oceni, zbog nespremnosti na dijalog i formalizma, ključni problemi su ostali nerešeni. Govoreći o političkoj sceni Srbije, on je naveo da su se mnogi političari promenili i da je danas predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, na primer, drugačiji čovek.

"Kada govori o Evropi za mene je to nešto što prihvatam i podržavam", kazao je lider LDP i dodao da ga vidi kao partnera u poslu koji Srbiji predstoji, a tiče se približavanja EU, ali ne i kao nekoga sa kim bi mogao da radi u vladi.

Njemu, dodao je, Nikolić nije bio potreban ni u prošlosti, a ne treba mu ni sada, ali "on ima svoju ulogu o ovoj zemlji”. Osvrnuvši se na proteste poljoprivrednika, predsednički kandidat "Preokreta" je zaključio da se problemi ne mogu rešiti vraćanjem "na staro" i paorima poručio da "izdrže".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.