Jovanović: Preokret ne može sa svakim

Izvor: RTS, 27.Apr.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: "Preokret" ne može sa svakim

Više ne dolazi u obzir da budemo oni koji će korigovati, mi moramo da krčimo put, poručio kandidat za predesednika Srbije Čedomir Jovanović. "Preokret" želi da sarađuje sa svima koji sa njom dele istine, ali da ne može sa svakim da deli vlast, rekao Jovanović.

Kandidat za predsednika Srbije i lider koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović izjavio je danas da ta koalicija želi da sarađuje sa svima koji sa njom dele istine, ali da ne može sa svakim da deli vlast. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Više ne dolazi u obzir da mi budemo oni koji će nešto korigovati, mi moramo da krčimo put. Danas je Beograd bolji od Republike, ne zato što su bolja beogradska Demokratska stranka, socijalisti i URS; isti su u Beogradu i Republici, jednako tumaraju, još su i gori u Beogradu prema Beograđanima nego prema bilo kome drugom", rekao je Jovanović u Kaluđerici.

Kako je saopštila lista "Čedomir Jovanović Preokret", Jovanović je rekao da Liberalno demokratska partija, čiji je lider i koja je podržavala gradsku vlast u protekle četiri godine, nije dozvolila da Beograd sledi kurs za koji se opredelila vlada Mirka Cvetkovića.

Jovanović je ocenio da radna mesta moraju biti prioritet politike u Beogradu u naredne četiri godine i da postoji mnogo neiskorišćenih potencijala, a na svim nivoima organizovanja su neophodni red, strategija i plan.

"Nema preokreta u Srbiji ako Beograd postane crna rupa. Beograd mora da bude mnogo efikasniji. Najefikasniji ljudi moraju da budu u gradskim institucijama. Da stvari dovedemo u red, privatizujemo što je propalo, dovedemo investitore gde su nam potrebni, grad upristojimo u meri koja je potrebna da bi naš život bio normalan", rekao je Jovanović.

On je pozvao građane da na izborima 6. maja glasaju za taj posao.  Jovanović je ocenio da je model funkcionisanja Beograda iscrpljen i da nema preokreta u Srbiji ako se Beogradom bude upravljalo kao što se upravljalo tokom prethodne četiri godine.

"Moramo da zaposlimo ljude. Posao će doći onda kada grad bude profesionalno organizovan i kada se grad posveti takvim ciljevima. To danas nemamo pred sobom", poručio je lider "Preokreta".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.