Dodik pozdravio zajedničku izjavu Bošnjaka o terorizmu

Izvor: RTS, 04.Dec.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pozdravio zajedničku izjavu Bošnjaka o terorizmu

Predsednik RS Milorad Dodik pozdravio je zajedničku izjavu bošnjačkih političara, verskih i društvenih predstavnika u kojoj se najoštrije osuđuje svaki oblik terorizma. Dodik smatra da ključ za uspeh borbe protiv terorizma i ekstremizma leži na onima iz čijih nacionalnih i verskih grupa dolaze takve pojave.
U zajedničkoj izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se najoštrije osuđuje svaki oblik terorizma, a najavljeno je i odlučno suprotstavljanje radikalizmu, nasilnom ekstremizmu i terorizmu.
“Veoma je jasno da su Bošnjaci, muslimani, u Bosni i Hercegovini ljudi koji nemaju nikakve veze sa tim ekstremnim procesima, pogotovo s ektremizmom ali je bilo potrebno da političko i versko vodstvo Bošnjaka na jedan takav način izrazi svoj stav prema tome. Ja to pozdravljam“, kaže Dodik.
Dodik navodi da nije detaljno video izjavu ali da je saglasan sa njenim delom koji govori o potrebi da se svi drugi suprotstave islamofobiji, diskriminaciji muslimana i njihovom poistovećivanju s teroristima.
„
Saglasan sam sa potrebom da se apsolutno eliminiše bilo kakava islamofobija i da upravo mi iz nekih drugih konfesija i eničkih zajednica imamo dovoljno razumevanja za ukupnu situaciju. Najveću podršku borbi protiv ekstremizma i terorizma upravo daje jedna takva izjava, mislim da je ovo svakako dobar put i mogu samo da ga pozdravim“, kazao je Dodik za TV1.
Povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BIH Bakira Izetbegovića da na to nasilje država će morati da odgovori represijom, Dodik je dodao ne samo represija, nego i prevencija“.
„“Ja mogu da se složim s Izetbegovićem da represija bez oklevanja na ova pitanja mora biti primenjena. I tu niko ne može da bude zaštićen, čak i u uslovima svesti da možda i oni koji nisu identifikovani kao takvi mogu da budu kao neki kolateral". Dodao je predsednik RS.
Mislim da u svakom slučaju rigorozna akcija sistema vlasti i institucija, ne samo na preventivnom nego i na represivnom nivou, može dobro pomoći u tome“, rekao je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.