Dodik pisao Trampu: 25. novembar nije moj dan državnosti

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pisao Trampu: 25. novembar nije moj dan državnosti

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu na čestitiku.

Tramp je čestitao Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što im je uputio pismo u kojem im je objasnio da Dan državnosti BiH nije njegov praznik.

"Dobio sam danas od predsednika SAD čestitku u kojoj mi čestita 'Dan državnosti BiH'. Napisao sam mu da to nije moj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dan državnosti i da Srbi i Republika Srpska nisu pristali na to. Obavestio sam ga da možemo da razgovaramo o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenosi RTRS.

Tramp je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da će Amerika nastaviti da pruža podršku aspiracijama BiH ka evroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji, prenosi Klix.ba.

Dodik je rekao da su lažne tvrdnje da je doneta odluka u ulasku BiH u NATO i da je to veoma dobro poznato ambasadorki SAD u Sarajevu.

"Iako se ne slažem sa pismom koje sam dobio od Trumpa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas", rekao je Dodik.

Dodik je i dalje na "crnoj listi" osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje u SAD zbog, kako smatraju u Vašingtonu, politike koju zagovara dovodeći u pitanje Dejtonski sporazum.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik o Pendeševoj odluci: Ispravno, nema potrebe za postrojavanjem počasnog voda

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2018, 14:49

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je ispravna odluka ministra odbrane BiH Marine Pendeš da ne odobri upotrebu počasnog voda Oružanih snaga BiH povodom obilježavanja dana državnosti BiH, pošto 25. novembar nije dan državnosti i nikada nije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.