Dodik na obeležavanju godišnjice genocida nad Jermenima

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik na obeležavanju godišnjice genocida nad Jermenima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otputovao je u Jerevan, gde će od danas do 24. aprila učestovovati u manifestacijama posvećenim obeležavanju stote godišnjice genocida nad Jermenima.

Dodik je u Jerevan otputovao na poziv predsednika Republike Jermenije Serža Sargsjana, saopšteno je iz Kabineta entitetskog predsednika.

Dodik je nedavno u Narodnu skupštinu RS uputio tekst deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod koji je u Prvom svetskom ratu izgubio jednu trećinu radno sposobnog stanovništva i ogromna prirodna i materijalna bogatstva, solidariše se s nastojanjima jermenskog naroda i podržava ga u nastojanju da se istorijska nepravda prizna kao genocid za pokolj počinjen nad Jermenima tokom raspada Osmanskog carstva - naveo je tada Dodik.

Usvajanjem ove deklaracije parlament Srpske bi se u ime RS zauzeo za, kako se navodi, poštovanje ljudskih prava, medjunarodnog krivičnog prava, ali i podsetio na nezastarivost zločina protiv čovečnosti i doprineo borbi protiv negiranja genocida, prenela je Fena.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodiku zabranjen prelet preko Turske, vraća se u Banjaluku

Izvor: Studio B, 22.Apr.2015

Avion Vlade RS u kojem se nalazi predsednik RS Milorad Dodik vraća se u Banjaluku iz Bugarske, pošto više nisu mogli da čekaju na dozvolu za prelet preko teritorije Turske, javljaju mediji u RS. ..Milorad Dodik, čekao je u Burgasu u Bugarskoj, da nadležne turske institucije preko svoje teritorije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.