Dodik: Zakon FBiH ne važi u RS

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Zakon FBiH ne važi u RS

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik poručio je Federaciji BiH da svoj zakon kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici mogu da okače mačku o rep.

Reagujući na usvajanje dopuna Krivičnog zakona FBiH, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažno presuđenih ratnih zločina u BiH, Dodik je naveo da se u Srebrenici "desio zločin, a da je to što u Federaciji BiH forsiraju da je reč o genocidu njihov problem", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

Predsednik RS tvrdi da "čak i presuda Suda u Hagu ne ide u prilog" tvrdnjama da se u Srebrenici desio genocid.

"Osećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Republika Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen zvaničnik, dužan da saopštavam njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid", naglasio je Dodik.

On tvrdi da političari u Federaciji BiH "upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji zemlje".

"Nikad se nisam osećao srećno kad idem u Federaciju BiH. Ali, nije mi problem ni sutra da odem i ni u kom pogledu se ne osećam odgovornim prema zakonima koji donosi Federacija BiH. Na području Federacije BiH boravim samo onda kad moram", zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Zakon o negiranju genocida ne važi u RS

Izvor: RTS, 11.Jul.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici, mogu da "okače mačku o rep", prenele su banjalučke "Nezavisne novine"...Reagujući na usvajanje dopuna Krivičnog zakona FBiH, kojim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.