Dodik: Zakon o negiranju genocida ne važi u RS

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Zakon o negiranju genocida ne važi u RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici, mogu da "okače mačku o rep", prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

Reagujući na usvajanje dopuna Krivičnog zakona FBiH, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažno presuđenih ratnih zločina u BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dodik je naveo da se u Srebrenici "desio zločin, a da je to što u Federaciji BiH forsiraju da je reč o genocidu njihov problem", prenosi Tanjug.

Predsednik RS tvrdi da "čak i presuda Suda u Hagu ne ide u prilog" tvrdnjama da se u Srebrenici desio genocid.

"Osećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Republika Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen zvaničnik, dužan da saopštavam njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid", ponovio je Dodik.

Tvrdi da političari u Federaciji BiH "upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji zemlje".

"Nikad se nisam osećao srećno kad idem u Federaciju BiH. Ali, nije mi problem ni sutra da odem i ni u kom pogledu se ne osećam odgovornim prema zakonima koji donosi Federacija BiH. Na području Federacije BiH boravim samo onda kad moram", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Zakon o Srebrenici okačite mačku o rep

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2014, 00:23

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici, mogu da "okače mačku o rep".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dodik: Političari iz Federacije da zakon o Srebrenici okače mačku o rep

Izvor: Blic, 12.Jul.2014

Predsednik RS Milorad Dodik odbacio je zakon Federacije BiH kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažnih presuda o ratnim zločinima...Kako su prenele banjalučke "Nezavisne novine", Dodik je političarima u FBiH poručio da svoj zakon mogu da "okače mačku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.