Dodik: Ustavni sud BiH krši Ustav i odlučuje protiv Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 15:28

Dodik: Ustavni sud BiH krši Ustav i odlučuje protiv Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Ustavni sud BiH postao "kriminalna organizacija" koja ne poštuje Ustav ni zakone, ili poštuje samo zakone koje je nametnuo visoki predstavnik.

Komentarišući apelaciju Ministarstva odbrane koju je usvojio Ustavn sud u vezi sa knjiženjem na BiH više od 250.000 kvadratnih metara zemljišta u opštini Foča, a koje je u posedu Republike Srpske, Dodik je rekao da imovina po Ustavu pripada entitetima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ustav kaže da sve ono što nije izričito dato BiH, pripada entitetima, a imovina nije data i pripada entitetima. Ovde se očigledno radi o pljački i otimačini koja se pokušava legalizovati odlukama Ustavnog suda koji u kontinuitetu krši Ustav i radi protiv Republike Srpske", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ustavni sud BiH postao kriminalna organizacija

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

DERVENTA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je Ustavni sud BiH očigledno postao kriminalna organizacija koja ne poštuje ni Ustav ni zakone ili poštuje samo zakone koje je nametnuo visoki predstavnik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik: Ustavni sud BiH kriminalna organizacija

Izvor: Danas, 29.Maj.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Ustavni sud BiH postao "kriminalna organizacija" koja ne poštuje Ustav i zakone, ili poštuje samo one zakone koje je "nametnuo" visoki predstavnik.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.