Dodik: U RS se neće učiti o opsadi Sarajeva i genocidu

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U RS se neće učiti o opsadi Sarajeva i genocidu

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, rekao je danas da se u RS neće izučavati lekcije koje govore o tome kako su Srbi pod opsadom držali Sarajevo ili kako je počinjen genocid.

"Ti udžbenici se nikada neće izučavati u Republici Srpskoj. Nek se ljuti ko hoće. Ako žele da izučavaju tu vrstu priče eno im u Federaciji škola nek uče. Mi to ne možemo da sprečimo", izjavio je Dodik.

On je podržao najavu ministra prosvete i kulture RS da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na teritoriji RS biti zabranjeni udžbenici iz FBiH ukoliko u njih budu uvedene lekcije poput opsade Sarajeva ili izučavanja genocida u Srebrenici.

Predsednik RS rekao je da će u četvrtak biti održan sastanak koalicionih partnera na kojem će biti reči o saradnji na predstojećim izborima. On je rekao da na tom sastanku neće biti reči o rekonstrukciji Vlade RS kako se ne bi stekao utisak da se to radi pod pritiskom opozicije.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.