Dodik: U RS se neće učiti o opsadi Sarajeva i genocidu

Tanjug

06. 06. 2017. u 15:40

Milorad Dodik rekao je danas da se u Srpskoj nikada neće izučavati lekcije koje govore o tome kako su Srbi, navodno, pod opsadom držali Sarajevo ili kako je počinjen genocid

Додик: У РС се неће учити о опсади Сарајева и геноциду

Foto Tanjug, J.Pap

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, rekao je danas da se u Srpskoj nikada neće izučavati lekcije koje govore o tome kako su Srbi, navodno, pod opsadom držali Sarajevo ili kako je počinjen genocid.


"Ti udžbenici se nikada neće izučavati u Republici Srpskoj.Nek se ljuti ko hoće. Ako žele da izučavaju tu vrstu priče eno im u Federaciji škola nek uče. Mi to ne možemo da sprečimo", poručio je Dodik.


Podržao je najavu ministra prosvete i kulture RS Dane Maleševića, da će na teritoriji RS biti zabranjeni udžbenici iz FBiH ukoliko u njih budu uvedene lekcije poput "opsade Sarajeva" ili izučavanja "genocida u Srebrenici".


Predsednik RS rekao je da će u četvrtak biti održan sastanak koalicionih partnera na kojem će biti reči o saradnji na predstojećim izborima.


On je rekao da na tom sastanku neće biti reči o rekonstrukciji Vlade RS kako se ne bi stekao utisak da se to radi pod pritiskom opozicije, preneli su banjalučki mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jadovno

06.06.2017. 15:49

Alijini memoari u ime alaha treba da se predstave Srepskoj deci onakvi kakvi su stvarno bili a to je istrebljenje svega sto nije muslimansko i laz i obmana javnosti odnosno prebacivanje krivice drugima i izigravanje zrtve koja sada ubija teroristickim napadima po Evropi i Americi.