Dodik: Tači i EK uradili sve da što manje Srba glasa

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2013, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Tači i EK uradili sve da što manje Srba glasa

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da su lokalni izbori pokazali da na Kosovu ne postoji demokratski kapacitet i da su propali napori Evrope da se tamo postigne napredak.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik  

"Izbori koji su održani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 3. novembra, govore da Kosovo nema demokratskih kapaciteta, da nema demokratski sazrelih institucija, da su napori Evrope da se tamo nešto učini propali i očigledno je da značajan broj ljudi ne želi da prihvati farsu koja se zove izbori", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

 

Pročitajte sve o izbori na Kosovu OVDE

On smatra da lokalni izbori na Kosovu nisu bili regularni, dodavši da je saglasan sa ocenama Srbije da su (kosovski premijer) "Hašim Tači i Evropska komisija učinili sve da što manji broj Srba izađe na izbore".

 

Dodik je dalje rekao da Republika Srpska podržava politiku državnih organa Srbije u rešavanju unutrašnjih pitanja, kao što su i izbori na Kosovu, izražavajući nadu da će Srbi na Kosovu uskoro postići jedinstvo.

 

Komentarišući sukobe među Srbima na Kosovu u vezi sa izlaskom na izbore, predsednik RS je kazao da to doživljava kao "nerazumevanje među braćom, a ne kao pitanje podrške nezavisnosti Kosova".

 

"I oni koji su izašli na izbore i oni koji nisu izašli nisu bili za nezavisno Kosovo i nisu smatrali da je to davanje legitimiteta tzv. nezavisnom Kosovu. Razumemo i da zvanični stav Srbije nije priznavanje Kosova, a Kosovo ni mi ne priznajemo i u tom pogledu voleo bih da su to samo čarke i nerazumevanje među braćom i da će oni to pitanje rešiti", ocenio je Dodik.

 

On je poručio da će RS ostati pri stavu da BiH ne prizna Kosovo, kao i da će uvek pomagati Srbe na Kosovu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.