Izvor: Blic, 04.Dec.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Sastanak sa Hanom nefunkcionalan, nije doneo nikakva rešenja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sastanak sa komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju EU Johanesom Hanom u Sarajevu bio deprimirajući i nefunkcionalan i da nije pokazano ništa više, osim deklarativnih zalaganja.

- Sastanak je bio potpuno nefunkcionalan i nije doneo nikakva rešenja. Nije jasno manifestovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ni većina za set zakona o akcizama, ni opredeljenje da se konsenzuom dođe do upitnika - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajavu.

On je naveo da je na sastanku sa Hanom razgovarano o evropskim perspektivama BiH, Upitniku Evropske komisije, strategijama u vezi sa ruralnim razvojem, te o Reformskoj agendi i setu zakona o akcizama.

- Na sastanku je bio vidljiv jedan potpuno depresivan pristup koji u BiH postoji o tome. Videlo se da BiH nema koncentrisanu vlast na zajedničkom nivou, niti parlamentarnu većinu, te da je kriza vlasti i institucija opšta, mada je bilo onih koji su na sastanku obećavali lagano i brzo kretanje - istakao je Dodik, koji je i lider SNSD.

On je naglasio da treba biti realan jer odgovori na Upitnik moraju imati politički konsenzus.

- To nije moguće. Videli smo pre dve godine, kada smo upozoravali na priču o popisu stanovništva, da to nije struktura koja je opšteprihvatljiva. Sada u Upitniku treba da budu istaknuti podaci u vezi sa popisom -  kaže Dodik i poručio da Srpska ne može da prihvati da postane zvanično ono što je lažirano.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik: Han je shvatio da ga u BiH zavaravaju o Upitniku EU

Izvor: RTS, 04.Dec.2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je sastanak sa Evropskim komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Sarajevu bio deprimirajući i nefunkcionalan i da iz BiH nije pokazano ništa više osim deklarativnih zalaganja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.