Dodik: Saradnja sa NATO prihvatljiva, ali članstvo - ne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 21:28

Dodik: Saradnja sa NATO prihvatljiva, ali članstvo - ne

Saradnja sa NATO je prihvatljiva, ali ne i članstvo u toj alijansi, rekao je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Integracija u NATO ne, to je jasna stvar! Istrajavamo mesecima na toj vrsti priče kako bi oni koji se zalažu za članstvo konačno shvatili da neće niko doći sa strane i naterati nas da to prihvatimo", rekao je Dodik.

Dodik je istakao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi RTRS, da sve zemlje imaju neku vrstu saradnje sa NATO.

"I Srbija ima neki oblik saradnje. Ranije je to imala i Rusija. U ovom trenutku to je zamrznuto, ali može se očekivati da će neki oblik saradnje biti u budućnosti", rekao je on.

Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da saradnja nije sporna, ali jesu integracije.

"Na ovaj način smo i potvrdili sve što smo ranije govorili o tome", naglasio je Dodik.

RTRS podseća da je na današnjoj sednici Saveta ministara odlučeno da se naziv Komisije za NATO integracioni proces BiH promeni u Komisija za saradnju BiH sa NATO.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: Saradnja sa NATO prihvatljiva, ali članstvo - ne

Izvor: B92, 24.Feb.2021

Saradnja sa NATO je prihvatljiva, ali ne i članstvo u toj alijansi, rekao je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik..."Integracija u NATO ne, to je jasna stvar! Istrajavamo mesecima na toj vrsti priče kako bi oni koji se zalažu za članstvo konačno shvatili da neće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.