Dodik: SAD i deo Evrope ne odustaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2021, 00:11

Dodik: SAD i deo Evrope ne odustaju

Sjedinjene Američke Države i deo Evropske unije nikada neće odustati od svojih ciljeva da centralizuju Bosnu i Hercegovinu i da potpuno razvlaste Republiku Srpsku, izjavio je večeras predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

On je u emisiji Specijal na RTRS poručio da se u Republici Srpskoj svi moraju vratiti okupljanju oko važnih nacionalnih tema i pitanja.

Centralizacija BiH, oduzimanje jedne po jedne nadležnosti dok se potpuno ne razvlaste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve institucije Republike Srpske bio je i ostao cilj Amerike i dela Evropske unije, kazao je Dodik.

Sada se, dodao je, traži i da Tužilaštvo BiH dobije isključivu nadležnost u borbi protiv kriminala i korupcije.

"Onda će tužilac u Briselu reći koji političar valja, a koji ne valja i za onoga za koga kažu da ne valja podići će neku optužnicu. Proganjaće ga nekoliko godina, onda će izgubiti snagu i on i njegova porodica, napraviti ga ludim i kriminalcem, a oni će gurati centralizovanu BiH u kojoj treba da se primarno razvlasti Banjaluka", rekao je Dodik.

Govoreći o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, Dodik kaže da se dogodila politička odmazda u sprezi bošnjačkih političara, međunarodne zajednice i opozicionih partija i da niko nije imao pravo da pokreće takav postupak, jer na izborni proces nije bilo nijedne žalbe.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: SAD i deo EU ne odustaju - cilj centralizacija BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2021

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Amerika i deo Evropske unije nikada neće odustati od svojih ciljeva da centralizuju BiH i potpuno razvlaste Republiku Srpsku...Dodik je u emisiji Specijal rekao da se sada traži i da Tužilaštvo BiH dobije isključivu nadležnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.