Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2015, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Lajon uvek bio tendenciozno antisrpski nastrojen

Predsednik RS Milorad Dodik oštro je kritikovao Džejmsa Lajona, bivšeg člana Međunarodne krizne grupe i nekadašnjeg službenika u kancelariji predstavnika EU za BiH, zbog optužbi koje je na njegov račun izneo u autorskom tekstu za list "Forin polisi".

Lajon je, između ostalog, optužio Dodika i predsednika Rusije Vladimira Putina za razbijanje BiH i ocenio da će u slučaju da se održi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << referendum u RS zakazan za 15. novembar, u BiH i Srbiji "ponovo izbiti rat sa teškim posledicama".

Dodik je za beogradske medije, reagujući na Lajonove optužbe, rekao da je bivši clan Međunarodne krizne grupe uvek tendenciozno radio protiv srpskih interesa.

"Najobičniji plaćenik, koji je dolazio kod mene i molio da mu mimo procedure odobrim koncesiju za izgradnju, ja odbijem i posle sam ja kriminalac. Kao kockar je propao finansijski, pa se opet uvalio u Kancelariju visokog predstavnika i piše izveštaje SB, čuvajući posao, za koji je visoko plaćen", kaže Dodik za "Kurir".

Lajon je za američki magazin napisao da referendum u RS 15. novembra mnogi vide kao slabo prikriven referendum o nezavisnosti i da "posle 20 godina mira, RS preti da uništi sporazum koji je Bosnu održao zajedno", što "Zapad mora zaustavi".

"Referenduma neće biti 15. novembra, i to je slagao! Deset godina slušamo istu priču o četiri zahteva: rehabilitovati ulogu Amerike, rehabilitovati i dovesti specijalnog predstavnika, rehabilitovati visokog predstavnika, izvršiti reviziju Dejtona do njegove potpune promene. Žao mi je, neće biti. Ne slažem se!", istakao je predsednik RS.

U izjavio za beogradski "Blic" Dodik je Lajona nazvao "psom rata'', koji je pokušao da se obogati u posleratnom društvu i u tome nije uspeo.

"To je licemer koji je s muslimanima u Sarajevu držao restorane. Službenik Kancelarije visokog predstavnika zbog kojeg BiH danas nema zastavu, himnu, nema ništa. Sve što je urađeno, urađeno je loše, a to pokušava da sakrije, obračunavajući se sa idejom o referendumu i to militantnim sredstvima", dodao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Lajon je najobičniji plaćenik i kockar, antisrpski nastrojen

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2015

BANJALUKA - Predsjednik RS Milorad Dodik oštro je kritikovao Džejmsa Lajona, bivšeg člana Međunarodne krizne grupe i nekadašnjeg službenika u kancelariji predstavnika EU za BiH, zbog optužbi koje je na njegov račun iznio u autorskom tekstu za list “Forin polisi”...Lajon je, između ostalog,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ugledni američki diplomat tvrdi: Referendum u RS-u izazvat će rat u BiH i Srbiji

Izvor: SandzakPress.net, 28.Okt.2015

James Lyon, bivši član Međunarodne krizne grupe i nekadašnji službenik u kancelariji predstavnika EU za BiH, optužio je predsjednika RS Milorada Dodika i Rusije Vladimira Putina, za razbijanje BiH On je ocijenio da će u slučaju da se održi referendum u RS zakazan za 15. novembar, u BiH i Srbiji...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.