Dodik: BiH ne može u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2021, 17:50

Dodik: BiH ne može u NATO

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ostaje privržena vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština usvojila i pozvao je sve da prestanu da govore o ulasku države u NATO, jer se to neće desiti.

Mi smo imali hrabrosti da usvojimo tu deklaraciju i u skladu s njom delujemo, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Dodik u Bijeljini, komentarišući izjavu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića da je BiH u Akcionom planu za članstvo u NATO, "što je poslednja stepenica za punopravno članstvo".

Dodik je podsetio da postoji deklaracija NATO sa poslednjeg samita u kojoj se kaže da su Gruzija, Ukrajina i neke druge zemlje u procesu integracije, a da je BiH u procesu saradnje.

Ako oni misle da mogu da idu u NATO, neka dođe na odlučivanje pa ćete videti da od toga nema ništa. Mi ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela, naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, oni za potrebe svoje javnosti pričaju jednu priču, ali postoji papir koji kaže da se članstvo u NATO ne prejudicira.

Znači ne radi se ništa sa tim ciljem. To je prevod, bukvalan prevod, a ono što oni govore, ja razumem da oni to hoće, pa neka idu ako mogu da idu, mi nećemo, poručio je Dodik.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: BiH ne može u NATO

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2021

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ostaje privržena vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština usvojila i pozvao je sve da prestanu da govore o ulasku države u NATO, jer se to neće desiti.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.