Dodik: BiH ne može u NATO 1Foto: Printscreen/RTS

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ostaje privržena vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština usvojila i pozvao je sve da prestanu da govore o ulasku države u NATO, jer se to neće desiti.

Mi smo imali hrabrosti da usvojimo tu deklaraciju i u skladu s njom delujemo, kazao je Dodik u Bijeljini, komentarišući izjavu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića da je BiH u Akcionom planu za članstvo u NATO, „što je poslednja stepenica za punopravno članstvo“.

Dodik je podsetio da postoji deklaracija NATO sa poslednjeg samita u kojoj se kaže da su Gruzija, Ukrajina i neke druge zemlje u procesu integracije, a da je BiH u procesu saradnje.

Ako oni misle da mogu da idu u NATO, neka dođe na odlučivanje pa ćete videti da od toga nema ništa. Mi ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela, naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, oni za potrebe svoje javnosti pričaju jednu priču, ali postoji papir koji kaže da se članstvo u NATO ne prejudicira.

Znači ne radi se ništa sa tim ciljem. To je prevod, bukvalan prevod, a ono što oni govore, ja razumem da oni to hoće, pa neka idu ako mogu da idu, mi nećemo, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari