Američka ambasadorka u BiH: Ni dalje se neću sastajati sa Dodikom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasadorka u BiH: Ni dalje se neću sastajati sa Dodikom

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak (Maureen Cormack) izjavila je danas da se redovno sastaje sa svim predstavnicima vlasti u BiH, koji su spremni da grade bolju i pozitivniju budućnost, ali da se i dalje neće sastajati sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

"Nadam se da će se taj sastanak dogoditi za vreme mog mandata u BiH. Dosad nije bilo razloga", kazala je američka ambasadorka novinarima u Banjaluci, komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << činjenicu da se američke diplomate i dalje ne sastaju s Dodikom.

Kormakova je dodala da se redovno sastaje sa drugim predstavnicima vlasti u RS.

Ona je ponovila i negativan stav američke ambasade o referendumu u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Američka ambasadorka još je istakla da se BiH mora boriti protiv korupcije kako bi se zemlja kretala dalje, naglasivši da ta borba treba da ide kroz pravosudni sistem BiH.

Prema njenim rečima, vlasti u BiH treba da fokusiraju na evropski put, kao najbolji put za zemlju koji će poboljšati ekonomsku situaciju i omogućiti bolju budućnost za sve građane.

Američka ambasadorka nije želela da komentariše primedbe Vlade RS na način usvajanja mehanizma koordinacije, ali je naglasila važnost usvajanja tog dokumenta da bi BiH mogla 15. februara da aplicira za status kandidata za članstvo u EU.

Morin Kormak danas je održala predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.