HISENI POZVAO SVET DA PRIZNA KOSOVO

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HISENI POZVAO SVET DA PRIZNA KOSOVO

PRIŠTINA - Ministar inostranih poslova Kosova Skender Hiseni pozvao je sve zemalje koje do sada nisu priznale Kosovo, da to učine.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Hiseni je na adrese 122 zemlje- članica UN uputio pismo kojim od njih traži da posle utvrđivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde i donošenja rezolucije Generalne skupštine UN, priznaju Kosovo.

Pismo je uopućeno i Rusiji i Vatikanu. "Ministar Hiseni je u pismu istakao da je Generalna skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << UN rezolucijom kojom je pozdravila savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde u vezi sa deklaracijom o nezavisnosti Kosova, ojačala međunarodni položaj Republike Kosovo", piše u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Kosova.

Takođe se ocenjuje da je, iako indirektno, i Srbija svojim glasom za rezoluciju Generalne skupštine UN priznala i prihvatila mišljenje Suda koji potvrđuje da deklaracija o nezavisnosti nije bila u suprotnosti sa međunarodnim pravom. Nezavisnost Kosova je do sada priznalo 70 zemalja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.