NAJSKUPLJI stih na estradi: Marina Tucaković za samo PET reči dobila NEVEROVATNU svotu novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 13:52

NAJSKUPLJI stih na estradi: Marina Tucaković za samo PET reči dobila NEVEROVATNU svotu novca

Ova pesma je postala legendarni hit i "lična karta" naše pevačice, a evo i koje.

Marina Tucaković autor je većine najlegendarnijih hitova današnjice. Sarađivala je sa većinom estrade, a upravo je ona zaslužna za uspeh mnogih velikih zvezda.

Jedna od Marininih saradnica bila je i pevačica Neda Ukraden. Godinama je na javnoj sceni, izgradila je zavidnu karijeru, a njene pesme su veliki hitovi. Ipak, numera "Zora je" je njena lična karta.

1985. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muziku za ovu pesmu napisao je Đorđe Novaković. Prvenstveno, njegova ideja bila je da pesmu nazove "Milan labud". Međutim, pošto se Neda baš tada rastala sa svojim suprugom Milanom, nije mu to dozvolila.

U pisanje ovog teksta umešala se i legendarna Marina Tucaković, koja je napisala stih "Suza je iz oka kanula". Zahvaljujući ovom stihu autorka je navodno zaradila preko 100.000 evra.

- Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali 'Jovane, zora je', pa 'Milane, zora je'. Poslednja i konačna verzija je 'Zora je'. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: 'Suza je iz oka kanula'. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra - iznela je Neda svojevremeno.

Srbija Danas/Blic
Pogledaj vesti o: Marina Tucaković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.