Tucakovićeva je napisala Dodirni mi kolena – postoji anegdota o nastanku pesme VIDEO

Izvor: B92, 21.Sep.2021, 15:16

Tucakovićeva je napisala "Dodirni mi kolena" – postoji anegdota o nastanku pesme VIDEO

Marina Tucaković je rekla da neće progovoriti do kraja života ukoliko ne snime ovu pesmu.

Vest o smrti Marine Tucaković je potresla ceo region. Maltene među muzičkim zvezdama sa prostora bivše Jugoslavije nema muzičara kome nije napisala tekst, makar za jednu pesmu.

Jedan od njenih prijatelja s kojim je često >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sarađivala jeste i Zoran Živanović iz grupe Zana.

Među pesmama ove grupe, čak 80 odsto su tekstovi koje je napisala upravo ona. Međutim, sve je počelo od pesme Dodirni mi kolena, koja je obeležila njihovu karijeru.

Za Televiziju Prva je podelio anegdotu o nastanku ove pesme.

Kako kaže, Marina je po vozaču poslala tekst pesme na aerodrom 1981. godine, kad su se spremali na let za Geteborg. Tekst je pročitao u avionu i nije želeo nikome da priča. Bio je skeptičan i po sletanju ju je pozvao i rekao da je tekst malo glup i da ne želi da rade pesmu.

Ona mu je na to odgovorila na neće više progovoriti do kraja života ukoliko ne urade tu pesmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.