Vlada Malavija tera seljane zbog Madonine škole

Izvor: Blic, 13.Feb.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Malavija tera seljane zbog Madonine škole

Vlada Malavija je naredila grupi seljana da se maknu iz svog dela sela da bi se oslobodio teren za školu devojčica, koju za 15 miliona dolara želi da podigne pop zvezda Madona.

Dve stotine meštana je, kako javlja AP, odbilo da napusti svoja ognjišta u selu na prilazu glavnom gradu Lilongveu, uprkos saopštenju gradskog komesara Čarlsa Kalembe da je vlada to zemljište dodelila Madoni i da im nudi drugi plac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Anđimila Mtila-Oponjo, koja će biti direktor Madonine škole, s druge je strane rekla da je pevačica seljanima isplatila više od 16 miliona kvača (oko 115.000 dolara) kao naknadu za njihove kuće koje treba da budu srušene.

Zasad ne pomažu ni apeli seljanima da se maknu iz svog sela, jer će Madonina škola koristiti njihovoj deci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.