Izvor: Politika, 05.Avg.2013, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv Madone zbog boravka u Rusiji sa neodgovarajućom vizom

Rusko tužilaštvo razmatra podnošenje krivične prijave protiv pop pevačica Madone i Lejdi Gage, zbog sumnje da su ušle u zemlju sa neispravnim vizama.

Madona, koja je prošle godine nastupala u Rusiji, imala je vizu čija je namena bila kulturna razmena, a ne komercijalna aktivnost, a za isti prekršaj se optužuje i Lejdi Gaga, pišu ruski elektronski mediji, a prenosi Tanjug.

Inicijativu je pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vitalij Milonov, jedan od najvećih protivnika LGBT zajednice u Rusiji. On propagira donošenje zakona koji zabranjuje gej propagandu, koji će uskoro doći na razmatranje u državnoj Dumi.

Kako obe pevačice aktivno podržavaju članove LGBT zajednice u borbi za jednakost, Milonov je pokušao da ih optuži za „promociju sodomije, lezbijanizma i biseksualnosti među maloletnicima”, ali njegova tužba po ovom osnovu ipak nije prošla na sudu.

objavljeno: 05.08.2013.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.