Madona otvorila prvu dečju bolnicu u Malaviju

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2017, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madona otvorila prvu dečju bolnicu u Malaviju

Američka pop zvezda Madona svečano je otvorila prvo specijalizovano bolničko dečje odeljenje u Malaviju, čiju je gradnju finansirala njena humanitarna organizacija Raising Malawi (Podizanje Malavija), poručivši da će to "pomoći životima hiljade dece" te zemlje na jugu afričkog kontinenta.

Odeljenje pedijatrijske hirurgije i intenzivne nege "Mersi Džejms" centralne bolnice Kraljica Elizabeta u Blantiru, drugom po veličini gradu u toj zemlji, može da primi 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pacijenata, a ime je dobilo po Madoninoj usvojenoj ćerki iz Malavija.

Gradnju je finansirala Madonina humanitarna organizacija Raising Malawi, a reč je o prvom specijalizovanom bolničkom odeljenju za decu u zemlji od 18 miliona stanovnika, prema UN-u jednoj od 20 najsiromašnijih zemalja sveta.

U govoru na svečanom otvaranju, prenošenom na nacionalnoj radio stanici MBC, Madona je rekla da je gradnju odeljenja počela da planira još pre deset godina, kada je u Malaviju snimala dokumentarac o deci zaraženoj HIV-om.

Novo pedijatrijsko odeljenje pružiće "vrhunsko edukativno okruženje za obrazovanje nove generacije lekara u Malaviju, kako bi zemlja u tom području postala samodovoljna", poručila je tom prilikom Madona.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.