Madona i Lajonel Riči opet na vrhu

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madona i Lajonel Riči opet na vrhu

Lista najprodavanijih albuma u SAD ove nedelje donosi na prvim pozicijama ostvarenja „MDNA" i „Tuskegee" kojima Madona i Lajonel Riči dokazuju da mogu uspešno da se bore sa mlađim kolegama.

Beležeći prodaju od 359.000 primeraka tokom prvih sedam dana prodaje, novi Madonin album „MDNA" dospeo je na vrh liste najprodavanijih.

Ovo je njen osmi album koji je dospeo do vrha lista. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potrebno da Madona još jednom ponovi ovaj uspeh sa nekim od narednih albuma kako bi postigla rekord koji drži Barbra Strajsend.

Naime, Strajsendova je jedina pevačica koja je na vrhu američke liste najprodavanijih albuma bila čak devet puta.

„MDNA" je Madonin album sa najvećom početnom prodajom u 21. veku, jer su prethodna dva „Hard Candy" i „Confessions on a Dance Floor" imala znatno manji tiraž tokom prvih sedam dana. Uspeh albuma pripisuje se velikoj promotivnoj kampanji, koja uključuje nastup u polufinalu „Super Boula" i veliku koncertnu turneju za koju su brojni koncerti već rasprodati.

Međutim, Madona nije jedina koja beleži veliki uspeh sa novim albumom. Drugo mesto na listi zauzima Lajonel Riči sa albumom „Tuskegee" koji je prodat u skoro 200.000 primeraka. Riči ovakav uspeh nije zabeležio još od 1986. godine.

Njegov novi album predstavlja zbirku kantri obrada starijih pesama i dueta sa brojnim kolegama.

Magazin „Billboard" ocenjuje ovaj potez kao veoma pametan, što se prodaje tiče, jer je malo verovatno da bi njegov studijski album postigao ovoliku prodaju. Primera radi, njegovo studijsko ostvarenje „Just Go" iz 2009. godine tokom prve sedmice od objavljivanja prodato je u „svega" 95.000 primeraka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Madona i Lajonel Riči opet na vrhu

Izvor: medio.rs, 08.Apr.2012

Lista najprodavanijih albuma u SAD ove nedelje donosi na prvim pozicijama ostvarenja „MDNA i „Tuskegee kojima Madona i Lajonel Riči dokazuju da mogu uspešno da se bore sa mlađim kolegama.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.