Lik Renea će živeti večno! Ovaj kafić je kafić uređen po uzoru na seriju “Allo Allo”

Izvor: Blic, 24.Jan.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lik Renea će živeti večno! Ovaj kafić je kafić uređen po uzoru na seriju “Allo Allo”

Gorden Kej poznat po ulozi Renea u jednoj od najboljih humorističnih serija BBC-a, preminuo je u 75 godini života.

Serija 'Allo 'Allo! imala je svoju publiku i veliku popularnost u zemljama bivše Jugoslavije. Dokaz tome je i jedan ugostiteljski lokal u Banjaluci. Kao i u seriji i ovaj danas nosi novi epitet kultni.

Britanski glumac je svetsku slavu stekao u 84 epizode serije u kojoj se govori o nacističkoj okupaciji Francuske, o životu u jednom malom bistrou, pokretu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otpora i potrazi za čuvenom slikom "Posrnula Madona sa velikim grudima", prenosi N1.

Po uzoru na ovaj kafić u Banjaluci je pre 10 godina otvoren Rene caffe.

- Ja sam kao klinac bio ljubitelj serije 'Allo 'Allo!, skoro sam stalno gledao tu seriju. Pošto sam ugostitelj po zanimanju uvek sam imao želju da otvorim neki lokal da bude kultni - kazao je Danijel Milinović, vlasnik Rene Caffea.

Rene, Edith, Ivet, poručnik Gruber... dobro poznati likovi na fotografijama. Na televizoru se emituje serija. Antikviteti. Cilj – napraviti ambijent koji će goste odvesti u svijet kultne serije.

- Trebalo je dugo vremena da se sakupe sve te stvari koje bi podsećale na seriju 'Allo 'Allo!. Zadnji eksponat je ovaj klavir, dobio sam ga od jednog mog prijatelja. Pošto i u seriji ima isto klavir. A, ovaj je star 180 godina - otkrio je vlasnik kafića.

Planetarno popularan lik Renea mamac je za turiste.

- Od turista tu je najviše Slovenaca i oni su baš prijatno iznenađeni kad pogledaju stvari i fotografije. Ali bili su i Englezi, Francuzi, čak i Kinezi - dodao je Milinović.

Vest o smrti Gordena Kajea rastužila je Danijela ali i milione drugih. Ipak, ubeđeni su da će kroz lik Renea živeti večno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.