Ko je najveća pop zvezda?

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je najveća pop zvezda?

Ni Rijana, ni Bijonse, još manje Madona ili Majkl Džekson… najveća pop zvezda na svetu je, sudeći prema magazinu Tajm, Maraja Keri.

Tajm je obavio obimnu studiju, zasnovanu na podacima američkog Bilborda - nedeljnim listama najpopularnijih pesama u SAD - koji se rukovodi prodajom singlova, a od 1998. godine i brojem emitovanja na radiju, sada čak i pregledima na jutjubu.

Renomirani njujorški časopis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ove podatke analizirao od 1960. do danas. Tajmova lista tako vodi računa o broju objavljenih singlova, dužini njihovog uspeha, njihovom mestu na listi hitova i broju nedelja provedenih u top 10, i to za svaku pojedinačnu godinu.

Naravno, što je karijera nekog izvođača duža, to su veće njegove šanse da osvoji veći broj poena u konačnom prebrojavanju.

Na ovaj nači se Maraja Keri našla na samom vrhu, sa više od 27 singlova na Bilbordovoj listi od 1990.

Imajući u vidu da je kao početna godina uzeta 1960, a da su se Bitsli raspali 1970, legendarni britanski bend se sa 1.537 bodova našao tek na četvrtom mestu.

Liverpulske bube, međutim, mogu da se pohvale najvećim brojem singlova na Bilbordu u toku jedne godine, sa 11 pesama 1964. godine, što je rekord koji još niko nije ponovio.

Sa prosečno jednim albumom godišnje, pa samim tim i četiri do pet singlova u toku iste, Rijana, koja se na Bilbordu pojavila tek 2005, uspela je ipak da dospe do drugog mesta, i verovatno će uskoro prestići Maraju, koja joj "beži" sa samo 100 poena.

1. Maraja Keri

2. Rijana

3. Ašer

4. The Beatles

5. Madona

6. Dženet Džekson

7. Vitni Hjuston

8. Majkl Džekson

9. Kati Peri

10. Boyz II Men

11. Elton Džon

12. Stivi Vonder

13. P. Didi

14. Ludakris

15. Bijonse

16. Kanje Vest

17. Bruno Mars

18. 50 Cent

19. Ališ Kiz

20. The Supremes

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TAJM: Maraja Keri je najveća pop zvezda na svetu

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014

NJUJORK- Ni Rijana, ni Bijonse, još manje Madona ili Majkl Džekson, najveća pop zvezda na svetu je, prema magazinu Tajm, Maraja Keri...Fanovima pevačice će svakako biti drago, mada je puno onih koji će osporavati ovakvo rangiranje, iako će im biti teško da ga pobiju, budući da je list sproveo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.