Hoteli u kojima su odsedale uticajne žene

Izvor: Svet, 05.Mar.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoteli u kojima su odsedale uticajne žene

Mišel Obama, Madona, Anđelina Džoli, Lejdi Gaga samo su neke od mnogobrojnih uticajnih dama širom sveta, koje su svaka na svoj način menjale istoriju. Sve su one bogate, poznate i pre svega nezavisne.
Inspirisni ovim uticajnim damama i njihovim životima, povodom Dana žena za vas smo uz pomoć trivago.rs pripremili izbor pet luksuznih hotela u kojima su boravile baš ove dame.
Madona >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << na svojim energičnim turnejama, dok putuje širom sveta, boravi u najluksuznijim hotelima. Tokom svoje turneje u Firenci 2012. godine, ova američka pop diva odsela je u hotelu St. Regis Florence. Hotel koji odiše različitim bojama i raskošnim freskama napravljen je od specijalno izabranih kristalnih lustera i uz antički dekor hotela odaje počast umetničkim tradicijama u rodnom mestu renesanse.
Glumica i filmski producent Anđelina Džoli, nije samo jedna od najlepših žena sveta, već spada i među najuticajnije od njih. Tokom svojih mnogobrojnih putovanja po Italiji, a naročito prilikom snimanja filma “Turist” 2010. godine, za boravak je izabrala Hotel Danieli u Veneciji. Hotel koji se nalazi u samom srcu grada, na nekoliko koraka od Trga Sv. Marka predstavlja oličenje luksuza u tipičnom venecijanskom stilu.

Prva dama Amerike, Mišel Obama, nesumnjivo je jedna od najvažnijih žena današnjice, ne samo zbog svoje političke karijere, već i zbog uloge majke. Tokom različitih institucionalnih obaveza, Mišel uspeva da izdvoji vreme za boravak sa porodicom, tačnije sa svojom ćerkom sa kojom je provela praznike u “Villa Padierna Palace Hotel” u španskoj Marbelji. Luksuzni hotel sa pet zvezdica impresivna je građevina čiji dizajn je rezultat kombinacije španske arhitekture i savremenog komfora i dinamike.

Američka pop pevačica Lejdi Gaga, poznatija kao kraljica transformacije, gde god da odputuje, izaziva opštu pometnju zbog svog nekonvencionalnog i originalnog izgleda. Prilikom boravka u jednom od najstarijih londonskih hotela, “The Langham Hotel”, pevačica je nastupila u haljini koju je nosila Mona Liza na čuvenoj slici od Leonarda da Vinčija. Otvoren 1865. godine, hotel nudi svojim gostima nezaboravno iskustvo bazirano na eleganciji zahvaljujući pažljivo izabranom dizajnu.

Margaret Tačer je bila prva dama koja je izabrana na funkciju premijera Velike Britanije od 1979 do 1990. godine. Poznatija kao “Iron Lady” je bila važna politička figura u engleskoj istoriji i mnogo puta uprizorila svoju ličnost boravkom u poznatom hotelu “The Ritz London”. Ovaj londonski hotel je neobična neoklasična zgrada sa pogledom na Green Park i sa svojim sobama ukrašenim u stilu Luja XVI pravo je oličenje kultne istorijske arhitekture.

Izvor: Svet.rs
Foto: promo

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Hoteli u kojima su odsedale uticajne žene

Izvor: Scandal.rs, 05.Mar.2015

Mišel Obama, Madona, Anđelina Džoli, Lejdi Gaga samo su neke od mnogobrojnih uticajnih dama širom sveta, koje su svaka na svoj način menjale istoriju. Sve su one bogate, poznate i pre svega nezavisne...Inspirisni ovim uticajnim damama i njihovim životima, povodom Dana žena za vas smo uz pomoć...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.