Filipini: Crkva protiv Madone

Izvor: B92, 24.Feb.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Crkva protiv Madone

Rimokatolički biskup na Filipinima pozvao je vernike da bojkotuju koncerte američke pop pevačice Madone zbog, kako je naveo, sugestivne muzike i vulgarnog oblačenja.

Madona u Manili nastupa danas i sutra, u okviru svetske turneje kojom promoviše 13. studijski album "Rebel hart", i to u istoj dvorani u kojoj su Filipinci slušali poruke pape Franje prošle godine, prenosi Rojters.

Nadbiskup Lipe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ramon Arguelj oglasio se na internet stranici Konferencije katoličkih biskupa Filipina rečima da Filipinci i svi vernici treba da izbegavaju greh i svaku priliku za greh.

Rimokatolici čine skoro 80 procenat populacije Filipina i crkva ima izuzetno jak uticaj, sprečavajući donošenje zakona o ukidanju smrtne kazne, razvod i istopolne brakove.

Crkveni zvaničnici Katoličke crkve oglasili su se i u Singapuru, gde je Madonin koncert zakazan za subotu.

"Naša je moralna obaveza da ne podržavamo one koji ocrnjavaju i vređaju veru, uključujući nehrišćanske i nemoralne vrednosti koje promoviše sekularni svet", naveo je singapurski nadbiskup Vljem Goh na sajtu arhiepiskopske dijaceze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.