Zlatić bronzaniĆ!

Izvor: Poznati.info, 28.Jul.2012, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatić bronzaniĆ!

Strelac Andrija Zlatić osvojio prvu medalju za Srbiju u Londonu! Sjajnim hicima u finalu discipline 10 metara vazdušni pištolj obezbedio bronzano odličje!

Andrija Zlatić (34) prvi je osvajač medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu!

Momak iz Užica sjajno je pucao u disciplini 10 metara vazdušni pištolj i prvi obradovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << naciju!

U kvalifikacijama je pogodio 585 krugova od maksimalnih 600 i ušao u borbu za medalju sa treće pozicije. Sačuvao je do kraja takmičenja.

Iako je slabije počeo finale, posle svakog od prva četiri pucanja padao je za poziciju, sve do šestog pokušaja. Tada je preciznim hicem osvojio 10.6 poena i prišao na krug od trećeg mesta.

Onda je počela ogromna borba za medalju! 

Zlatić je opet sjajno pucao i hicem za 10.5 došao na decimalu od druge i treće pozicije. (Kinez Vei i Ukrajinac Omelčuk delili drugu i treću poziciju).

Već u narednom uspeo se na treću poziciju! Iskoristio je loše pucanje rivala i hicem za 9.5 poena pružio ruku ka bronzi. Na toj poziciji je ostao i posle devetog hica, kraj svog imena upisao je 10.3.

U poslednjem pokušaju ponovo je bio precizan (10.2) i ukupnim skorom 685.2 osigurao bronzano odličje.

To mu je prva olimpijska medalja u karijeri, a 11. u istoriji za naše strelce na Olimpijskim igrama!

Na Olimpijskim igrama debitovao je 2004. godine, u Atini, a takmičiće se i u pucanju pištoljem na 50 metaara.

Prvo mesto pripalo je Južnokorejcu Jingoh Jinu, svetskom rekorderu, dok je srebro osvojio Italijan Luka Teskoni, konačnim rezultatom 685.8.

U istoj disciplini takmičio se i Damir Mikec, ali je završio učešće u kvalifikacijama. Zauzeo 17. mesto (od 44 takmičara) sa 578 krugova, nedostajalo mu je još pet da bude u priči za osvajanje medalje. 

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.