Izvor: Luftika.rs, 22.Mar.2024, 10:37

Žena iz Londona eutanazirana u Švajcarskoj, pre smrti poslala poruku vlastodršcima

Paola Mara, 53-godišnjakinja iz Londona, eutanazirana je juče u Švajcarskoj. Bolovala je od raka debelog creva koji je bio u terminalnoj fazi. Nakon njene smrti, objavljen je video u kojem Mara poziva javnost i političare da pomognu u promeni zakona o asistiranom umiranju.
– Dok vi ovo gledate, ja sam mrtva. Ali vi koji gledate mogli biste da promenite zakone o asistiranom umiranju – kaže ona u snimku, koji je snimljen pre nego što je ove nedelje odletela u Cirih.
Ona je takođe poslala pismo partijskim liderima u Britaniji naglašavajući da želi da vidi “stvarni napredak u davanju nade ljudima koji umiru” pre prve godišnjice njene smrti, piše Index.
Asistirano umiranje je legalno u Švajcarskoj. Mara,...
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.