Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 17:38

Vukovi su mace kada se Totenhem razigra: Kejn i Hojbjerg nastavili pohod ka Evropi (VIDEO)

Londonski klub pobedom nad Vulverhemptonom (2:0) napravio korak ka internacionalnoj pozornici

Motivisani da nastave poteru za Liverpulom i Čelsijem, iako im se snovi o Ligi šampiona svode samo na teoriju, igrači Totenhema od prvog minuta su uspostavili inicijativu, a ofanzivni pristup domaćina na najbolji način oslikava statistički podatak da su Pevci uputili čak 24 šuta ka golu, od kojih 13 u okvir, međutim ubedljiv poraz gostiju sprečio je veoma inspirisani čuvar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mreže Rui Patrisijo.

Novim premijerligaškim golom, 22. u prvenstvu, Hari Kejn je najavio pobedu Totenhema protiv Vukova, a slavlje izabrnika Rajana Mejsona overio je respoloženi Pjer Emil Hojbjerg, te je londonski klub rutinski napravio novi korak ka izlasku na evropsku pozornicu.

Već u šestom minutu Totenhem je pokazao zube i zapretio preko Kejna koji je iz odlične pozicije gađao pored gola. Prvi strelac domaćina potvrdio je da je veoma inspiraisan u 44. minutu kada je pokušao glavom, ali su defanzivci Vulvsa uspeli da otklone opasnost, doduše samo nakratko jer je već u narednom napadu Kejn uspeo da matira Patrisija na asistenciju Hojbjerga i načne rivala.

Engleski centarfor je pogorkom popravio fenomenalnu ličnu statistiku, stigao do 22. gola u prvenstvu uz 13 asistencija, i najavio 17. pobedu Pevaca koji su u istom ritmu nastavili i tokom drugog poluvremena. Na muke koje je Kejn zadavoa gostujućim defanzivcima nadovezali su se Regilon i Bejl čije je vrlo dobre pokušaje zaustavio golman Vukova, a odličnu priliku imao je i Ali koji je u 55. minutu pogodio stativu.

Grčevita defanziva izabranika Espirita Santa drugi put je kapitulirala u 62. minutu kada je Hojbjerg odličan dan upotpunio golom. Požrtvovani univerzalac našao se na pravom mestu posle jedne u nizu intervencija patrisija i odbijenu loptu rutinski prosledio u mrežu. Iako danskom fudbaleru nisu strane asistencije i golovi, susret sa Vulverhemptonom bio je prvi u Premijer ligi na kojem je i namestio i postigao pogodak, iako je prethodno odigrao čak 144 meča.

Drugi gol, kao da je zadovoljio apetite domaćina i istovremeno potopio lađe Vulvsa te je totenhem rutinski susret priveo kraju i stigao do 59 bodova čime je održao korak u neizvesnoj trci za Evropu.

Kuriozitet je da je Totenhem savladavši Vulvse, upisao treće uzastopno slavlje na domaćem terenu pod komandom Rajana Mejsona te je mladi strateg prvi kojem je to pošlo od ruke od 2008. godine i Harija Rednapa.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Utorak

Mančester junajted - Lester 1:2 (1:1)

/Grinvud 15 - Tomas 10, Sojundžu 66/

Sreda

Čelsi - Arsenal 0:1 (0:1)

/Smit Rou 16/

Petak

Njukasl - Mančester Siti 3:4 (2:2)

/Kraft 25, Žoelinton 45+6pen, Vilok 62 - Kanselo 39, Tores 42, 64, 66/

Subota

Barnli - Lids 0:4 (0:1)

/Klih 44, Herison 60, Rodrigo 77, 79/

Sautempton - Fulam 3:1 (1:0)

/Adams 27, Telja 60, Volkot 82 - Karvaljo 75/

Brajton - Vest Hem 1:1 (0:0)

/Velbek 84 - Benrama 87/

Nedelja

Kristal Palas - Aston Vila 3:2 (1:2)

/Benteke 32, Zaha 75, Mičel 85 - Mekgin 17, El Gazi 34/

Totenhem - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Kejn 45, Hojbjerg 62/

17.30: (10,0) Vest Bromvič (5,50) Liverpul (1,30)

20.00: (1,40) Everton (4,50) Šefild Junajted (8,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.