Vremeplov u 1962: Stan Rolingstounsa otvoren za posete

Izvor: B92, 16.Nov.2016, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremeplov u 1962: Stan Rolingstounsa otvoren za posete

Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila pet decenija dugu karijeru Rolingstounsa želeo je ponovo da stvori raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda.

Zato je tražio da se načini imitacija prvog londonskog stana koji je on delio s drugim članovima grupe 1962. godine, sa sve prljavim sudovima, pivskim flašama i pločama bluza razbacanim po podu.

"To je zapravo najčudnija stvar... zgrada je još tu... nije neka zgrada koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je srušena ili nešto i nalazi se iza ćoška, nedaleko od mesta gde ja sada živim", rekao je Džeger i dodao da ona i sada miriše na ono vreme.

Čarli Vots je rekao da je početkom šezdesetih bilo mnogo takvih mesta, u kakvima ljudi sada ne bi baš voleli da žive.

Stounsi su napravili repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu "Egzibicionizam - Rolingstounsi" koja je otvorena u Njujorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine.

Na toj izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. godine Votsov dečji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.

"Ništa od toga me nije posebno raznežilo, nešto od toga me je nasmejalo", rekao je Džeger govoreći o tim uspomenama iz njihove karijere.

Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine. Neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.

"To je kao da se sudaraš sa sećanjima gde god ti padne pogled. Pođeš iza ćoška i pomisliš 'a tu sam to ostavio', bilo da je reč o gitari ili komadu odeće, sve te na nešto podseća" rekao je Ričards.

Roni Vud, koji se pridružio grupi 1975. godine, rekao je da je voleo da vidi male motive kroz izložbu i da je jedno od njegovih omiljenih sećanja što je imao prvi nastup s bendom na svoj rođendan 1. juna.

Ričards je rekao govoreći o svojim najdražim sećanjima da je bilo i nekih loših momenata, ali da su uglavnom sećanja dobra.

Stounsi objavljuju novi album "Blue & Lonesome" 2. decembra.

Upitan šta su mu budući ciljevi za bend Vots je rekao: "Ostati živ je ja mislim najveći cilj u ovom trenutku, ili ustati ujutru".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stan "Rolingstonsa“ iz 1962. otvoren za posjetu (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2016

Mik Džeger je izložbom koja obuhvata pet decenija dugu karijeru "Rolingstonsa“ želio da oživi raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda...Zato je napravio repliku prvog londonskog stana koji je dijelio sa članovima grupe 1962. godine – uključujući prljave sudove, pivske flaše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.