Vizuelna interpretacija muzike

Izvor: DIA.rs, 25.Jan.2011, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vizuelna interpretacija muzike

Izuzetne vizure složenih i teško napravljenih pokreta od šperploče su nedavno ispunile prostor izložbe koja je govorila o umetnosti Poljske. Ova izložba je održana u Londonu, gde su svoju drvenu umetničku instalaciju ponosno predstavili studio “WWAA Architects” i scenograf Boris Kudliča.

>> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs <<
Sama instalacija je inspirisana klasičnom muzikom, a prema rečima kreatora, vizuelno interpretuje dela poznatog poljskog kompozitora Frederika Fransoa Šopena. Još prilikom samog ulaza, skulptura Vas vodi kroz tamne hodnike i prostorije objekta klasicističke arhitekture, koja nudi izuzetnu podlogu za ovu savremenu intervenciju u prostoru. Visoki plafoni, bogato dekorisan enterijer sa skulpturama i bistama daje odgovarajuću podlogu za proučavanje klasične muzike, međutim zidovi privremene izložbe su montažnog karaktera i bili su postavljeni na takav način da ne dodiruju arhitekturu muzeja.




Ova izložba je privukla veliku pažnju britanskih medija, a bila je jedna o najposećenijih u prethodnoj godini.
Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.