Vimbldon je moja sudbina

Izvor: Politika, 09.Jul.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon je moja sudbina

Dan posle trijumfa u Londonu, švajcarski teniser ne krije želju da kroz mesec dana ponovo pobedi na istom mestu. – Zlatna medalja sledeći veliki cilj. – Život mi je izbalansiran, ludeo sam zbog poraza kao mlađi

Od izveštača „Žurnala”

Vimbldon – Vimbldon je gotov, ali to ne znači da će najbolji teniseri sveta morati da čekaju godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dana da ponovo zaigraju na njegovim travnjacima. Samo ovog leta pauza traje svega 20 dana. Jer već krajem meseca, gotovo ista ekipa će se okupiti na Olimpijskim igrama.

Jedini koji će imati priliku da napravi neponovljivi podvig – duplu krunu na vimbldonskim terenima – biće Rodžer Federer. U nedelju je osvojio gren slem, sada je nišan okrenuo ka – zlatnoj medalji.

Nema sumnje da je Švajcarac načinom na koji je osvojio sedmu vimbldonsku titulu potvrdio da je bez premca u teniskoj istoriji, ali ako uspe ovaj podvig da potvrdi i početkom avgusta, to će se pretvoriti u kandidaturu za jednog od najboljih sportista svih vremena.

– Posle Pekinga, gde sam osvojio zlato u dublu, biće fantastično da igramo u Vimbldonu i Olimpijadu – ispričao je dan posle osvojenog sedmog pehara u prestonici svetskog tenisa. – Shvatio sam da će to što sam već osvojio zlato, smanjiti pritisak u Londonu. Singl će biti veliki cilj, ali neće biti lako.

Mnogi misle da je olimpijski i vimbldonski turnir isto, jer je u pitanju isti stadion, ali on se ne slaže.

– Igraćemo na dva dobijena seta, nismo naviknuti na to. Ovo će biti četvrta olimpijada u mom životu; kada se uporedi sa brojem gren slemova, osećaj je drugačiji. Njih sam odigrao 50 ili 60, ali to ne menja činjenicu da bih voleo da pobedim na Igrama i učinim moju zemlju ponosnom. Da ponovo uživam i ostvarim jedinstveno iskustvo. Ovakva mogućnost je fenomenalna za našu generaciju. Zlato mi je veliki cilj i nadam se će mi nedeljna pobeda doneti još više samopouzdanja za Olimpijadu.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 10.jula. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Vojin Veličković

objavljeno: 10.07.2012.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.