Vilijam NEĆE BITI KRALJ?! Haos u Britaniji nakon objave o bolesti kralja Čarlsa, princ Hari odmah došao u London

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 09:27

Vilijam NEĆE BITI KRALJ?! Haos u Britaniji nakon objave o bolesti kralja Čarlsa, princ Hari odmah došao u London

Neizvesna situacija u kraljevskoj porodici glavna je tema javnosti u Engleskoj.

Britanska javnost ne miruje nakon objave o teškom zdravstvenom stanju kralja Čarlsa. Princ Hari koji nije u dobrim odnosima sa kraljevskom porodicom, stigao je u London, a započela su i nagađanja kako će se odvijati čitava ova situacija i da li će princ Vilijam u slučaju smrti kralja, zaista naslediti svog oca, ili možda postoji prostor za eventualne prome. Ide se toliko daleko da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za primer uzimaju i proročanstva Nostradamusa koja ukazuju na to da kralj neće biti osoba koja je očekivana na ovoj poziciji.

U spisu iz 1555. piše da će kralj postati onaj koji to nije očekivao, pa u Britaniji veruju da je reč o mlađem sinu Hariju.

Bakingemska palata objavila je da je kralj Čarls Treći teško oboleo od raka, a Britanci su se odmah setili Nostradamusovog proročanstva da će ove godine uslediti smena na tronu. Francuski prorok predvideo je i ogorčenu borbu dinastije u kojoj kraljevsku vlast neće preuzeti stariji sin Vilijem, nego mlađi princ Hari koji je zbog porodične svađe otišao u dobrovoljno izgnanstvo u Ameriku.

Britanski mediji su u novogodišnjim najavama 2024. ukazali da je Nostradamus predvideo smrt kraljice Elizabete Druge, kao i da će njen sin abdicirati ove godine. Sad su s jezom primetili da je ovo predskazanje već počelo da se ostvaruje. Podsetimo, saopšteno je da je tokom lečenja prostate otkriveno da kralj Čarls Treći ima rak, te da će njegove obaveze tokom lečenja preuzeti članovi kraljevske porodice.

Mišel de Notr Dam (1503-1566), zvani Nostradamus, objavio je 1555. knjigu s 942 predskazanja, od kojih su se mnoga pokazala tačnim. Od predviđanja za 2024. jedno se odnosi na Čarlsa Trećeg:

"Zato što nisu odobravali njegov razvod i kasnije ga smatrali nedostojnim, narod će proterati vladara ostrva, a zameniće ga onaj onaj koji nije očekivao da će biti kralj."

Danas se ima u vidu Čarlsov odnos s princezom Dajanom, koju je prevario sa sadašnjom suprugom Kamilom Parker. Zbog toga se u Britaniji vodila polemika da li bi on uopšte trebalo da sedne na presto, naročito posle Dajanine pogibije 1997. Sad je bolest otvorila pitanje abdikacije Čarlsa Trećeg, ali i naslednika.

Po zakonu, to bi trebalo da bude stariji sin, princ Vilijam, ali Nostradamusovo predskazanje da će "kralj postati onaj koji to nikad nije očekivao" Britance navodi na pomisao da će presto preuzeti mlađi Hari.

Hari je na vest o bolesti oca požurio u London, gde je poslednjih godina boravio samo na očevom krunisanju, a Vilijam je odmah objavio da ponovo obavlja svoje obaveze posle pauze zbog bolesti Kejt Midlton.

Princ Hari (38) se obučavao na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst i postao je poručnik u vojsci, služeći kao pilot helikoptera.

Tokom 10 godina u oružanim snagama, kapetan Vels, kako je postao poznat, dva puta je bio u aktivnoj službi u Avganistanu, od 2012. do 2013. kao kopilot helikoptera tipa Apači i tobdžija. Napustio je vojsku 2015. i sada se fokusira na dobrotvorni rad, uključujući očuvanje životne sredine u Africi i organizovanje "Invictus" igara za povređene pripadnike oružanih snaga.

On je državni savetnik od svog 21. rođendana i zamenio je kraljicu na određenim službenim dužnostima.

Oženio se američkom glumicom Megan Markl 19. maja 2018. u zamku Vindzor. U januaru 2020. kraljevski par je saopštio da će se povući sa dužnosti više rangiranih članova kraljevske porodice i živeti na relaciji između Velike Britanije i Severne Amerike. Osim toga, saopštili su da nameravaju da "rade na tome da postanu finansijski nezavisni".

Nešto više od godinu dana kasnije Bakingemska palata je potvrdila da se oni neće vratiti kraljevskim dužnostima i da će odustati od počasnih vojnih imenovanja i kraljevskog pokroviteljstva. Nakon ovoga se par seli u Ameriku, gde i sada žive sa decom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.