Verenica ubijenog novinara pozvala Trampa da ne dozvoli zataškavanje njegovog ubistva

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verenica ubijenog novinara pozvala Trampa da ne dozvoli zataškavanje njegovog ubistva

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Hašogija pozvala je predsednika SAD Donalda Trampa i druge svetske lidere da ne dozvole da njegova smrt ostane nerasvetljena.

U jučerašnjem obraćanju na komemoraciji u Londonu, Hašogijeva verenica, turska novinarka Hatidže Čengiz izrazila je razočaranje "vođstvom mnogih zemalja" i pozvala Trampa da "pomogne otkrivanju istine i obezbedi zadovoljenje pravde", navodi Asošiejted pres.

- On (Tramp) ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da utre put zataškavanju ubistva mog verenika. Ne dozvolimo da novac uprlja našu savest i kompromituje naše vrednosti - rekla je Čengiz.

Ona je dodala da joj je žao što nije umesto Kašogija ušla u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, gde je novinar ubijen 2. oktobra kada je došao po dokumenta za njihovo venčanje.

- Da sam samo znala da će to biti poslednji put da vidim mog Džamala i njegov osmeh, da čujem njegov smeh, sama bih stala ispred tog tima za likvidacije - navela je Čengiz.

Ona je time aludirala na medijske navode da je Saudijska Arabija poslala u Istanbul tim od 15 agenata da ubiju Kašogija i prikriju ubistvo, što Rijad ne priznaje, već tvrdi da je novinar slučajno stradao u tuči u konzulatu.

Čengiz je prošle nedelje odbila poziv da poseti Belu kuću, kritikujući Trampove izjave povodom ubistva Kašogija.

Glavni tužilac Saudijske Arabije Saud al-Modžeb juče je u Istanbulu razgovarao s glavnim tužiocem Turske Irfanom Fidanom o saradnji u istrazi ubistva Kašogija.

Posle razgovara od sat i 15 minuta, Al-Modžeb je otišao u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu i zadržao se nešto više od sat vremena. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da istraga ubistva Kašogija treba brzo da bude završena.
Pogledaj vesti o: London,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.