VOJNIK TZV. KOSOVA NEĆE KROČITI NA MALVINSKA OSTRVA! Argentina, Brazil i Ekvador DIGLI GLAS protiv jednostranih akcija Londona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 23:09

VOJNIK TZV. KOSOVA NEĆE KROČITI NA MALVINSKA OSTRVA! Argentina, Brazil i Ekvador DIGLI GLAS protiv jednostranih akcija Londona!

Argentina polaže prava na Malvinska ostrva koja su trenutno pod kontrolom britanskih trupa

Južnoameričke države Argentina, Ekvador i Brazil usprotivile su se slanju vojnika takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) na Malvinska ostrva (Foklandska ostrva), prenosi prištinska Gazeta ekspres, pozivajući se na pisanje argentinske agencije Agnprens.

Kako navodi, tokom sednice Saveta bezbednosti UN o KiM 27. aprila, predstavnik Brazila je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prisustvo snaga tzv. Kosova u sastavu vojnih snaga Velike Britanije na Malvinskim ostrvima "predstavlja kršenje Rezolucije 31/49 Generalne skupštine i suprotno je duhu Rezolucije 41/11 kojom je Južni Atlantik proglašen zonom mira i saradnje".

On je pozvao zemlje članice da se uzdrže od jednostranih akcija na toj teritoriji. Zbog prisustva stranih trupa u Južnoj Americi oštro je negodovao i predstavnik Ekvadora u Ujedinjenim nacijama. On je naveo da se tome protivi Zajednica latinoameričkih i karipskih država, kao i da se takav potez tumači kao neopravdana provokacija koja je u suprotnosti sa rezolucijama Ujedinjenih nacija.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Argentine saopštili su da su zabrinuti zbog jednostranih akcija snaga Velike Britanije koje se odnose na uključivanje "novih aktera sa vojnim veštinama" na Malvinska ostrva koja su predmet spora koji priznaju i UN.

Pre pet meseci, skupština privremenih prištinskih institucija izglasala je slanje kontigenta svojih bezbednosnih snaga na Malvinska ostrva, a premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je da takozvane bezbednosne snage idu tamo u službi mira.

On je tada rekao da će tamo biti više od sedam vojnika sa KiM i da će njihova misija trajati tri godine, uz mogućnost produženja dogovora. Zvanični Buenos Ajres Malvinska ostrva, koja su pod upravom britanske krune, smatra svojom teritorijom.

Na sajtu agrentinske agencije Agnprens, koja je objavila vest o tome da se tri južnoameričke države protive slanju KBS na Malvinska ostrva, navodi se da je u pitanju agencija čije vesti ne pišu novinari, već kako se navodi, pripadnici radničke klase ''koji se izražavaju u pravcu periferija-centar'', a koja je osnovana kako bi se suprotstavila "pedagoškom kolonijalizmu" koji deluje protiv nacionalnih interesa i interesa radničke klase.
Pogledaj vesti o: London,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.