Izvor: Radio 021, 02.Jun.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Aktivisti će pustiti balon "beba Tramp" tokom posete predsednika SAD Britaniji

"Beba Tramp", balon na naduvavanje koji je bio u središtu događaja prilikom dolaska američkog predsednika u London prošle godine, ponovno će leteti ove nedelje povodom ponovne posete Velikoj Britaniji, koja uključuje i raskošan sastanak s kraljicom, izjavili su aktivisti.

Udruženje koje namerava da pusti balon kaže da će "Beba Tramp" leteti nad lokacijama koje će predsednik SAD obilaziti tokom posete.

Šest metara visoka lutka narandžaste boje s Trampovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << likom obučenim u pelene, postala je simbol stotine hiljada protivnika Trampa koji su okupirali centar Londona tokom njegove prošle posete.



"Tramp će se truditi da izbegne javnost, ali sa balonom ćemo poslati jasnu poruku solidarnosti onima na koje je njegova politika uticala", rekao je Ajuub Faraji, jedan od organizatora koji sebe nazivaju "dadiljama" balona "Bebe Trampa".

Tramp i njegova supruga Melanija će biti u državnoj poseti od 3. do 5. juna, koju će obeležiti kraljevska pompa i državni banket u Bakingemskoj palati. Iako ih je kraljica Elizabeta lično pozvala, njenu poruku su preneli političari.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.