VB: Kamiondžije nervozne, supermarketi prazni FOTO

Izvor: B92, 17.Jan.2021, 13:42

VB: Kamiondžije nervozne, supermarketi prazni FOTO

London -- Velika Britanija je pre dve nedelje zvanično istupila iz Evropske unije, a vozači kamiona primorani su da danima čekaju u vozilima da bi mogli izvesti robu.

Za sve je kriva birokratija, a u pojedinim britanskim trgovinama je došlo do nestašice nekih proizvoda.

Promena carinskih pravila je za posledicu imala nestašicu. Vozači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kamiona su nervozni.

"Nije dobro. Ovo je previše papirologije, previše čekanja, previše vremena. Ovo nije dobro", izjavio je vozač iz Poljske.

Jedan od vodećih špeditera je upozorio da neki prevoznici odbijaju da uvezu robu zbog papirologije. U Severnoj Irskoj koja ima komplikovane odnose s ostatkom Velike Britanije, već je došlo do nestašice britanskih proizvoda, prenosi Klix.

Sa problemima se suočila i Kiran Sloun koja upravlja poslastičarnicom u "Sawersu" u Belfastu. Kako je kazala, kompanije im govore da ne mogu do daljnjeg isporučiti robu. Trgovci u Severnoj Irskoj su ukazali da im ništa ne preostaje nego da kupuju proizvode iz EU, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRAZNI RAFOVI U BRITANIJI: Prve posledice Bregzita se već osećaju, vozači danima čekaju na granici da isporuče robu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 17.Jan.2021

Velika Britanija je pre dve nedelje zvanično istupila iz Evropske unije, a vozači kamiona primorani su da danima čekaju u vozilima da bi mogli da izvezu robu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.