Izvor: Studio B, 16.Jul.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro biciklista koji je iz Novog Sada krenuo na OI u Londonu

Milorad Majkić, najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana biciklima pošla na Olimpijske igre u Londonu, umro je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj, javio je danas novosadski Radio 021.

Njegov saputnik Dragan Furtula rekao je da je Majkića (65) "izdalo srce" na putu i da, uprkos brzoj intervenciji hitne pomoći koja je na lice mesta stigla helikopterom, nisu uspeli da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povrate u život.

Furtula je dodao da ekspedicija nastavlja put prema Londonu, jer je to bila i velika želja njihovog preminulog prijatelja.

"Ne mogu da vam opišem kako se osećamo, budući da smo i sami pokušavali da ga oživimo, ali spasa mu nije bilo - umro je na licu mesta. Nakon tragedije, s obzirom na to da je dolazak u London bio njegova praktično poslednja želja, mi smo pričali, i odlučili da ipak nastavimo put", kazao je Furtula.

Majkić je bio profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu, a putovanje biciklom bila je njegova životna strast. On je biciklom već išao na dve Olimpijade - do Atine 2004, kada je knjigu s potpisima Novosađana predao odbojkaškom reprezentativcu Nikoli Grbiću, i četiri godine kasnije na Igre u Pekingu, kada su pozdrave Novosađana primili olimpijci Jasna Šekarić i Milorad Čavić.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biciklista Milorad Majkić umro na putu za OI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2012

NOVI SAD -..Milorad Majkić, najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana biciklima pošla na Olimpijske igre u Londonu, umro je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj, javio je danas novosadski Radio 021...Njegov saputnik Dragan Furtula rekao je da je Majkića (65) "izdalo srce" na putu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Umro biciklista koji je iz Novog Sada krenuo za London

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2012

Milorad Majkić (65), najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana biciklima pošla na Olimpijske igre, umro je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj, javio je danas novosadski Radio 021.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Preminuo na putu za London

Izvor: RTS, 16.Jul.2012

Član ekspedicije koja je iz Novog Sada biciklima krenula na Olimpijske igre Milorad Majkić preminuo u Mađarskoj. Majkić preminuo od posledica srčanog udara...Milorad Majkić (65), najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana biciklima krenula na Olimpijske igre u London, preminuo...

Nastavak na RTS...

TRAGEDIJA: Srpski biciklista umro na putu ka Londonu

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2012

Novosađanin Milorad Majkić (65), član petočlane ekspedicije koja je pre tri dana krenula iz Novog Sada biciklima na Olimpijske igre, preminuo je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.