Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklista Milorad Majkić umro na putu za OI

NOVI SAD -

Milorad Majkić, najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana biciklima pošla na Olimpijske igre u Londonu, umro je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj, javio je danas novosadski Radio 021.

Njegov saputnik Dragan Furtula rekao je da je Majkića (65) "izdalo srce" na putu i da, uprkos brzoj intervenciji hitne pomoći koja je na lice mesta stigla helikopterom, nisu uspeli da ga povrate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u život.

Furtula je dodao da ekspedicija nastavlja put prema Londonu, jer je to bila i velika želja njihovog preminulog prijatelja.

"Ne mogu da vam opišem kako se osećamo, budući da smo i sami pokušavali da ga oživimo, ali spasa mu nije bilo - umro je na licu mesta. Nakon tragedije, s obzirom na to da je dolazak u London bio njegova praktično poslednja želja, mi smo pričali, i odlučili da ipak nastavimo put", kazao je Furtula.

Majkić je bio profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu, a putovanje biciklom bila je njegova životna strast.

On je biciklom već išao na dve Olimpijade - do Atine 2004, kada je knjigu s potpisima Novosađana predao odbojkaškom reprezentativcu Nikoli Grbiću, i četiri godine kasnije na Igre u Pekingu, kada su pozdrave Novosađana primili olimpijci Jasna Šekarić i Milorad Čavić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.