Trumpove izjave srušile cijene nafte

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Nov.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trumpove izjave srušile cijene nafte

LONDON - Cijene nafte kliznule su na međunarodnim tržištima ispod razine od 69 dolara nakon što je američki predsjednik Donald Trump zatražio od Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) da ne smanjuje opskrbu.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala 1,40 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 68,72 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 1,30 centa nižoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << cijeni, od 58,63 dolara.

Najveća izvoznica Saudijska Arabija zabrinuto je pratila kako opskrba počinje premašivati potrošnju, strahujući od reprize 2014. godine kada su se cijene urušile zbog velikog viška u opskrbi.

Saudijski ministar energetike Khalid al-Falih izjavio je jučer da su se u OPEC-u složili da bi sljedeće godine trebalo smanjiti opskrbu za oko milijun barela dnevno u odnosu na listopadske razine kako bi se spriječila prezasićenost tržišta.

Američki predsjednik jasno je pak dao do znanja da želi da cijene nafte padnu.

"Nadamo se da Saudijska Arabija i OPEC neće smanjiti proizvodnju nafte. Prema opskrbi bi cijene nafte trebale biti znatno niže!", objavio je predsjednik SAD-a jučer na Twitteru .

Njegova je izjava jučer prouzročila snažan pad cijena nafte, a danas su se rasprodaje nastavile.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.