Šved: Samo treba da verujemo u sebe i ne mislimo na medalju!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šved: Samo treba da verujemo u sebe i ne mislimo na medalju!

Nije mu važno da li će u polufinalu biti Srbija ili Italija

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Rusija je overila plasman u polufinale Evrobasketa i sada ima realnu šansu da se dokopa medalje posle 2012. godine i Olimpijskih igara u Londonu.

Ništa od toga ne bi bilo izvodljivo da selektor Sergej Bazarevič u timu nema snajperistu - Alekseja Šveda. Koji je, doduše, neposredno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posle utakmice delovao kao da ga nešto muči...

"Dobro sam, samo sam malo umoran", rekao je Šved srpskim novinarima u Istanbulu.

I nije samo umor osećanje koje je prožimalo Švedovo telo u momentima posle trijumfa nad Grčkom.

"Jako smo srećni zbog pobede. Odigrali smo dva različita poluvremena, u prvom Grci su nam dali veliki broj poena, mi smo dosta toga promašili. Trener nam je ulio nadu da možemo, vratili smo se, igrali bolje i pružili ono što se i tražilo od nas".

Iako je Rusija u polufinalu, Šved se ne opterećuje razmišljanjima koliko daleko može ovaj tim.

"Kao što sam i rekao pre turnira - ne moramo da razmišljamo o medaljama, nego o nama. Da budemo mirni i idemo utakmicu po utakmicu. Sada imamo još dve utakmice pred nama, svi ćemo lepo da se odmorimo, pa da se spremimo za narednog protivnika".

Najbolji strelac Rusije i turnira nije želeo da potencira na tome ko bi mogao da bude narednik protivnik u polufinalu - Srbija ili Italija?

"Ne znam. Tu su dva odlična tima i oba zaslužuju prolaz dalje. Iskreno, ne znam ko će da pobedi".

Rusija je timskom igrom uspeo da okrene rezultat posle loše igre u prvom delu, a pokretačka snaga Baćuški bio je opet - Šved.

"Imamo jako dobre momke u timu, ako mi veruju to mi mnogo znači. Svi smo dobri, svi smo podređeni timu i to je mnogo važno".

(FOTO: Fiba.basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.