Studenti FON-a pobednici takmičenja u Londonu

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti FON-a pobednici takmičenja u Londonu

Studenti Fakulteta organizacionih nauka (FON) pobedili su na evropskom takmičenju u rešavanju globalnih izazova (Hult Global Case Challenge) u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će biti održano u Njujorku 28. aprila 2011. godine, saopštio je danas FON.

Na takmičenju koje je održano u subotu 5. marta učestvovala su 32 fakulteta od kojih se većina ubraja u 100 najbolje rangiranih u svetu, a među učesnicima su bili univerziteti Kembridž, Šefild, Sent >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Petersburg i drugi.

U konačnom plasmanu ekipa FON-a osvojila je prvo, Kembridž drugo, a

Sent Petersburg treće mesto.

Pobedničko rešenje na svetskom finalu dobiće nagradu od milion američkih dolara, a taj iznos biće uložen u ostvarenje predloženog rešenja.

Regionalna takmičenja održana su i u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiu, a pobednici će takođe učestvovati na finalu u Njujorku.

Studenti širom sveta ove godine su rešavali pitanje kako da se najsiromašniji stanovnici sveta snabdeju vodom.

Ovogodišnji problem odabrala je nevladina organizacija water.org čiji je osnivač holivudski glumac Met Dejmon.

Takmičenje je održano pod pokrovteljstvom Klintonove globalne inicijative i internacionalnog fakulteta Halt.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti FON-a pobednici takmičenja u Londonu

Izvor: Studio B, 07.Mar.2011

Studenti Fakulteta organizacionih nauka (FON) pobedili su na evropskom takmičenju u rešavanju globalnih izazova u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će biti održano u Njujorku 28. aprila 2011. godine, saopštio je FON...Na takmičenju koje je održano u subotu 5. marta učestvovala su...

Nastavak na Studio B...

Pobeda studenata FON-a u Londonu

Izvor: Glas javnosti, 08.Mar.2011, 07:07

BEOGRAD - Studenti Fakulteta organizacionih nauka Tamara Pajević, Ema Nešković, Jovana Dadić, Aleksandra Nikolić i Ninoslav Stojsavljević osvojili su prvo mesto na evropskom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja, javlja RTS...Studenti su rešavali problem snabdevanja vodom za najsiromašnije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.