Studenti FON-a pobednici takmičenja u Londonu

Izvor: Studio B, 07.Mar.2011, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti FON-a pobednici takmičenja u Londonu

Studenti Fakulteta organizacionih nauka (FON) pobedili su na evropskom takmičenju u rešavanju globalnih izazova u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će biti održano u Njujorku 28. aprila 2011. godine, saopštio je FON.

Na takmičenju koje je održano u subotu 5. marta učestvovala su 32 fakulteta od kojih se većina ubraja u 100 najbolje rangiranih u svetu, a među učesnicima su bili univerziteti Kembridž, Šefild, Sent Petersburg i drugi.

U konačnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << plasmanu ekipa FON-a osvojila je prvo, Kembridž drugo, a Sent Petersburg treće mesto. Pobedničko rešenje na svetskom finalu dobiće nagradu od milion američkih dolara, a taj iznos biće uložen u ostvarenje predloženog rešenja.

Regionalna takmičenja održana su i u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiu, a pobednici će takođe učestvovati na finalu u Njujorku. Studenti sirom sveta ove godine su rešavali pitanje kako da se najsiromašniji stanovnici sveta snabdeju vodom.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.