Stigao Bajden; Prvo premijer, pa kralj

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 08:13

Stigao Bajden; Prvo premijer, pa kralj

London -- Predsednik SAD Džozef Bajden razgovaraće danas u Londonu, na početku evropske turneje, sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom i kraljem Čarlsom III.

Bajden je u London stigao u nedelju uveče.

Bela kuća je najavila da će američki predsednik u ponedeljak uveče otputovati u Viljnus u Litvaniji gde će u utorak i sredu učestvovati na samitu NATO-a.

Bajden ce učestvovati na sastancima sa liderima i održati govor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Univerzitetu u Viljnusu.

Bajden će u četvrtak tokom posete Helsinkiju proslaviti proširenje NATO-a sa Finskom kao najnovijom članicom Alijanse.

Ova nordijska zemlja je u aprilu postala 31. članica NATO.

Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da ce Bajdenovo putovanje "pokazati predsednikovo vodjstvo na svetskoj sceni", navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London,   Litvanija,   NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik SAD danas u Londonu uoči samita NATO-a u Litvaniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2023

Američki predsednik Džozef Bajden boravi danas u Velikoj Britaniji u kratku posetu svom najbližem savezniku, gde će se sastati sa kraljem Čarlsom Trećim i razgovarati o podršci Ukrajini sa premijerom Rišijem Sunakom, uoči samita NATO-a u Litvaniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.