Srpska štafeta želi na OI

Izvor: B92, 12.Maj.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska štafeta želi na OI

Do Evropskog prvenstva u plivanju u mađarskom Debrecinu ostalo je još desetak dana, a tamo će glavni cilj našeg tima biti plasman štafete 4x200 slobodno na OI.

U toj štafeti će se naći Radovan Siljevski, Stefan Šorak, Đorđe Marković i Velimir Stjepanović, a njih četvorica se već pet dana nalaze u Dubaiju, gde se spremaju za Šampionat 'Starog kontinenta'.

Osećamo se odlično, i što je najvažnije na okupu smo kako bi se što bolje pripremili zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i upoznali još bolje. Štafeta mora da diše kao jedan, i jedino tako možemo doći do ostvarenja naše želje, plasmana na Olimpijske u Londonu. Prednost naše štafete je mladost, jer nam je prosek godina 21, i naše vreme tek dolazi. Ono što nije štimalo na prošlom Evropskom prvenstvu, zimus u Šćećinu, jesu pravovremene izmene, gde, ako se sve kockice poklope, možemo da dobijemo više od sekunde, što je neprocenjiv doprinos u plivačkim štafetama", rekao je Marković.

Štafeta na 4x200 metara slobodno na Evropskom prvenstvu će biti među poslednjima, a zakazana je za subotu, 26. maj. Evropsko prvenstvo na programu je od 21. do 27. maja, a na njemu će učestvovati oko 500 plivača iz 45 zemalja.

Srbiju će na šampionatu predstavljati devet plivača i dve plivačice, a tim će predvoditi Milorad Čavić i Nađa Higl. Reprezentacija će u Debrecin otputovati 19. maha, da bi svi plivači imali dana da se uplivaju i osete takmičarski bazen, kao i atmosferu oko plivališta.

Takmičenje zvanično počinje 21. maja, kada će prvog dana u bazen skočiti većina plivača: Milorad Čavić i Ivan Lenđer na 50 delfin, Velimir Stjepanović, Stefan Šorak i Đorđe Marković na 400 slobodno, Čaba Silađi na 100 prsno, Petar Petrović na 100 leđno i muška štafeta 4x100
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.