Španija preti da će minirati Bregzit zbog Gibraltara

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Nov.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija preti da će minirati Bregzit zbog Gibraltara

Jedan naizgled mali problem ispostavio se proteklih dana kao velika prepreka na putu ka konačnom dogovoru Brisela i Londona o Bregzitu. Reč je o Gibraltaru - maloj britanskoj teritoriji na krajnjem jugu Iberijskog poluotoka. Iako se sa pravom smatralo da je najveći problem Bregzita granice izmedju dve Irske, za taj problem je nadjeno prelazno rešenje koje omogućava sporazumni razlaz. U slučaju sedam kvadratnih kilometara velikog Gibraltara takvo rešenje još nije na vidiku. Španija zbog Gibraltara otvoreno preti ulaganjem veta na sporazum o Bregzitu.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Španija: Madrid da ima direktnu reč u vezi Gibraltara

Izvor: RTS, 23.Nov.2018

Španija je saopštila da sporazum o Bregzitu mora jasno da stavi do znanja da će Madrid imati poslednju reč o tome kako će budući odnosi između EU i Velike Britanije uticati na Gibraltar, britanskoj teritoriji na krajnjem jugu Iberijskog poluostrva, i da se o tome mora razgovarati bilateralno. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.